Platform Fokus

Platform Fokus is een nieuwsplatform waarin belangen van bewoners centraal staan.
Het doel is om focus te krijgen op nieuwsvoorziening en de belangen van bewoners te behartigen in een regio waar zich structurele problematiek bevindt, zoals bijvoorbeeld het aardbevingsgebied in Noord-Nederland.

Platform Fokus is een nieuwsplatform waarin belangen van bewoners centraal staan

Kaspcreations heeft en nieuw platform ontwikkeld, waarvan het doel is om de informatievoorziening rondom calamiteiten zoals de aardbevingen in Noord-Nederland te centraliseren.
Met behulp van innovatie-subsidie van het EBG is er in huis Platform Fokus gebouwd, welke momenteel in de verfijningsfase zit.

Wat doet Platform Fokus?

Onder de motorkap haalt het systeem zelf een aantal keren per dag nieuwe informatie op van onder meer seismologische gegevens van het KNMI.
Als er in de regio een beving is geconstateerd, wordt deze automatisch op de kaart geplaatst, en worden er notificaties rondgestuurd aan de abonnees.
Ook worden er relevante tweets en Youtube-videos over het onderwerp verzameld.
Getroffenen, omwonenden die getuige waren of zelfs schade hadden, kunnen dit op het platform melden, eventueel foto’s plaatsen en er zijn discussiegroepen.

Meer toepassingsmogelijkheden

Op dit moment ligt de focus voornamelijk op het bevingsgebied in Noord-Nederland, maar het systseem is voorbereid op een groot aantal soorten acalamiteiten door het hele land, alles wat zorgt voor beroering onder de plaatselijke bevolking. Denk bijvoorbeeld aan geluidshinder rondom Schiphol, de bodemstijging in Limburg door mijnbouw, Platform Fokus kan ook hier op worden ingezet.

Voor de burger betekent het platform een betere nieuwsgaring, en een plek om gehoord te worden. Voor bedrijven is het een mogelijkheid om zichzelf beter op de kaart te zetten, maar ook om hulp te bieden aan getroffen beweoners.¬†Voor de overheid biedt het de kans om beter inzicht te krijgen in wat er leeft in bepaalde regio’s.

Wil je meer weten over Platform Fokus

Vraag hier meer informatie aan.

Creative solutions sterk in IT webhosting en email

Creative Solutions

Postbus 1
9620 AA
Slochteren

(+31) 0598 857 555
info@kaspcreations.nl

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00 uur