Marketing en adverteren

Als je website of webshop eenmaal is gebouwd en is geoptimaliseerd voor zoekmachines, is het tijd om lawaai te gaan maken.
Dit doen we met gerichte advertentiecampagnes.
Hoe we dit doen, lees je hier.

Zoekwoordonderzoek voor marketingcampagnes

Zoekwoordonderzoek

 In de eerste fase van een marketingcampagne gaan we samen om de tafel, om je doelen en en wensen te bespreken. Belangrijk is om precies te weten wat je wil, en waar je je advertentiebudget op wilt inzetten. Vervolgens gaan wij dit vertalen naar de juiste zoekwoordenDit doen we met gespecialiseerde tools die ervoor gemaakt zijn om exact de juiste zoekwoorden te vinden.

We kijken hiervoor onder meer naar: 

  • zoekvolume (hoeveel vraag er naar een bepaald woord is)
  • Cost Per Click (wat een woord kost om op te adverteren)
  • welke zoekwoordvarianten interessant zijn
  • hoeveel (en welke) concurrerende adverteerders er zijn
  • of zoekwoorden relevant zijn en de juiste bezoekers aantrekken
  • of zoekwoorden aansluiten op de contact van de doelpagina

Aan het einde van dit onderzoek stellen we de uiteindelijke lijst samen met zoektermen waarop de advertenties zullen worden gebaseerd.

 

Marketing voor je website of webshop

Opzetten advertentiecampagnes

In de tweede fase gaan we de advertentiecampagne inrichten. Aan de hand van het zoekwoordonderzoek maken we verschillende advertentievarianten, die qua tekst en vormgeving afgestemd zijn op het zoekwoord.

Nu gaan we ook bepalen waar, aan wie, en wanneer de advertenties getoond gaan worden, zodat je advertentiebudget zo efficient mogelijk wordt besteed. Heb je bijvoorbeeld een schildersbedrijf met een werkradius van 50 kilometer, dan heeft het weinig zin om je advertenties te vertonen aan heel Nederland. 
Targeting doen we op basis van locatie, taal, leeftijd, geslacht en nog vele andere factoren.

Ook kunnen we voor doelgroepen verschillende advertentievarianten aanmaken en testen welke het beste presteren. Sommige klanten spreek je bijvoorbeeld liever aan met “je”, andere met “u”. Dit kan door middel van varianten worden opgezet in de advertentiecampagne.

Je bepaalt uiteraard zelf welk budget er is om te besteden, en hoe lang de campagne gaat lopen. Het budget kan per dag worden ingesteld, de looptijd, en het maximaal te besteden bedrag.

Kalibratie van advertentiecampagnes

Kalibratie van de campagne

We koppelen de advertentiecampagne met de statistische gegevens van Analytics van de website. Hierdoor krijgen we een nauwkeurig beeld van welke bezoekers de campagne levert, en wat hun gedrag op de website is.

Via Google Analytics houden we nauwlettend in de gaten hoe je website presteert. Niet alleen technisch, maar vooral inhoudelijk. Hoe gedragen bezoekers zich? Welke pagina’s zijn voor verbetering vatbaar? Meten is weten, zeker in de wereld van de webshop.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat bezoekers van een bepaalde leeftijdscategorie minder of niet geneigd zijn je produkt te kopen. Dan is het zinvol om deze groep niet langer te targeten, en dit budget nuttiger te besteden aan een leeftijdsgroep die wel je produkt koopt.

Op allerlei punten kunnen we na een bepaalde looptijd de campagne kalibreren. Zo gaan we ook kijken hoe de zoekwoorden presteren.

Bepaalde zoekwoordvarianten kunnen veel duurder uitvallen dan gedacht, bijvoorbeeld omdat er meer concurrerende adverteerders voor die variant zijn. 

Uiteindelijk houden we zo de optimale combinatie over, waardoor je budget het meeste gaat opleveren.

 

Remarketing van bezoekers

Remarketing

Met de gegevens van Analytics bouwen we een bestand op van mensen die je website al eens hebben bezocht. Het is natuurlijk heel interessant om deze mensen, die immers al eens interesse hebben getoond, opnieuw je advertentie te laten zien. 
Uit onderzoek is gebleken dat mensen soms een aantal keren een merk of advertentie moeten zien, voordat ze tot actie overgaan. Een tweede voordeel is dat je zo naamsbekendheid opbouwt, en je merknaam of bedrijfsnaam beter blijft hangen.

Remarketing houdt in dat we mensen die je website al eens hebben bezocht, apart gaan targeten en zo tot actie proberen aan te sporen.

Maak je het jezelf gemakkelijk

Voor een vast bedrag per maand doen wij alles: opletten, bijblijven, updaten, beveiligen, dichtspijkeren – alles om je website goed draaiende te houden.

En heb je een nieuwe tekst of foto die je geplaatst wilt hebben?
Dan is een mailtje of belletje genoeg, en wij doen de rest. Wel zo makkelijk!

Vraag naar de voorwaarden en tarieven. 

Creative solutions sterk in IT webhosting en email

Creative Solutions

Postbus 1
9620 AA
Slochteren

(+31) 0598 857 555
info@kaspcreations.nl

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00 uur